Najara

De mensen van Australië, de oorspronkelijke bevolking, vertellen hun geschiedenis door met behulp van hun taal. Dit gebeurt mondelings van vader op zoon, van grootmoeder op kleindochter. Het gaat over de geesten die nu in de droomtijd leven… of toch niet!

Wanneer hun nakomelingen ontvreemd worden door de Engelsen ontstaat er bij de Aboriginals een spirit genaamd Najara. Hij is een oude, eenzame geest en dat laatste haat hij. Dus verstopt hij zich in het lange gras in de buurt van jonge kinderen die ver van huis zijn. Hij lokt ze mee naar zijn grot, spelend op een fluit. Na een tijd vergeten ze wie ze zijn, waar ze zijn en zelfs wat ze zijn. Ze spreken hun moedertaal niet meer en kunnen daardoor niets anders dan bij hem blijven. Nog nooit is er één van hen kunnen ontsnappen om anderen te waarschuwen. Of toch… hoe komen we anders aan dit verhaal?

Op het moment dat Abel ontdekt dat hij geen Jenkins is, begint er een ontdekkingsreis naar zichzelf. Wie is hij maar vooral: wat is hij? Als dan ook nog de Ierse Fiona Chester op het toneel verschijnt, staat zijn hele wereld op zijn kop.

Verschijningsdatum: september 2018
Uitgeverij: StoryLand
Verschijningsvorm: Paperback
ISBN: 9781916268548

Over de auteur

Els Raemaekers

Raemaekers Els is geboren en getogen in het Limburgse. Als dochter van een mijnwerker heeft ze het voorrecht genoten kennis te maken met verschillende culturen. Dit en haar belangstelling naar de mens achter het individu, maakt dat de personages in haar boeken zo levensecht overkomen. Ze weet als geen ander emoties en atmosfeer in haar boeken weer te geven.

Lees meer over Els Raemaekers

Globale beoordeling

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)
Schitterend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Zwak0%
Verschrikkelijk0%


Individuele beoordelingen van dit boek


Geef jouw beoordeling

LET OP: Teneinde spam of ongeoorloofde inhoud in onze beoordelingen te vermijden worden deze slechts geplaatst na goedkeuring.