Ella en Fati

Fatima is de dochter van een Palestijns echtpaar dat naar Antwerpen is geëmigreerd. Fati studeert in Antwerpen aan de Karel de Grote Hogeschool en wil in de sociale sector carrière maken. De ouders zijn moslims gebleven en vinden het maar niets dat hun dochter als een Antwerps meisje door de stad wil lopen. Als ze op een morgen de trappen afloopt richting Astridplein, wordt ze meegetrokken door een meisje dat de trappen aftuimelt. De twee zijn even van de wereld en worden naar het hospitaal afgevoerd. Daar maken ze kennis met elkaar. Het andere meisje heet Ella, zij verliest af en toe het bewustzijn. Ella en Fati vinden elkaar sympathiek maar als Fati hoort dat Ella een Joods meisje is, heeft ze toch haar bedenkingen. Zal hun vriendschap ooit aanvaard worden?

Verschijningsdatum: maart 2019
Uitgeverij: Kramat
Verschijningsvorm: Paperback
ISBN: 9789462420953

 

Koop nu

Over de auteur

Herman Van Campenhout

Herman Van Campenhout (Meise, 17 december 1943) is een Belgisch schrijver van jeugdliteratuur.

Hoewel zijn ouders het niet breed hadden, mocht hij van hen toch studeren en blijven leren. Van Campenhout heeft de lerarenopleiding Nederlands gedaan en daarnaast heeft hij ook nog geschiedenis en godsdienst gestudeerd. Jarenlang heeft hij als leraar Nederlands en Godsdienst op een middelbare school gewerkt: van 1968 t/m 1998. Op dit moment is hij fulltime schrijver.

Lees meer over Herman Van Campenhout

Globale beoordeling

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Schitterend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Zwak0%
Verschrikkelijk0%

Individuele beoordelingen van dit boek

Met gevoel

Rated 5 out of 5
februari 9, 2019

Ella en Fati is een schitterend boek. Herman Van Campenhout weet of een verfijnde manier de historische tegenstellingen tussen joden en moslims onder woorden te brengen en bewijst dat deze ingebakken ideeën achterhaald en overbrugbaar zijn. Met wat goede wil kan je veel bereiken. Het boek is niet enkel boeiend om te lezen, maar kan ook je geest verruimen als je zelf niet bevooroordeeld bent. Echt de moeite om te lezen.

JVdB

Geef jouw beoordeling

LET OP: Teneinde spam of ongeoorloofde inhoud in onze beoordelingen te vermijden worden deze slechts geplaatst na goedkeuring.