Uitgeverijen

Je hebt veel tijd besteed aan het schrijven van je verhaal en hebt ervaren dat het moeilijk is om een uitgever te vinden die je boek wil publiceren. Soms is het moeilijk om de juiste uitgever te vinden die ook geen moeite spaart om jouw boek te promoten. Hieronder willen we enkele uitgevers voorstellen die je kunnen helpen bij het publiceren van jouw boek.

Vlaanderen:
Uitgeverij Kramat BVBA
Hulshoutsesteenweg 24
2260 Westerlo
tel. 016/68 05 87
email: info@kramat.be
web: www.kramat.be

Nederland:
Kramat Uitgeverij is lid van CB Compact. De boeken van Kramat zijn leverbaar via het Centraal Boekhuis.

Aantal aangesloten auteurs: ong. 90

Uitgeverij Kramat

Uitgeverij Kramat (Westerlo, België) werd opgericht in 1994 met als doel het uitgeven van kwalitatief Nederlandstalig werk. Intussen is Kramat uitgegroeid tot een van de toonaangevende Vlaamse uitgeverijen.

Ons aanbod bestaat voor het grootste deel uit spannende boeken ondergebracht in Kramat Suspense en in Meesters in Magie.
Kramat Suspense brengt thrillers en misdaadromans.
In Meesters in Magie vinden we fantasy, sf, horror en bovennatuurlijke thrillers.

Daarnaast publiceert Kramat ook:
Kramat Litura: algemene literatuur met sociale thematiek, historische romans, waargebeurde verhalen.
Kramat Docu: non-fictie van uiteenlopende aard.
Kramat Junior: toffe uitgaven voor jongeren.

Nieuwe reeksen:
Magie van het leven waarin spiritualiteit de boventoon heeft.
Young Adults: leuke romans voor enthousiaste jongvolwassenen.

Je manuscript insturen

Stuur je manuscript in geprinte vorm per post naar:

Kramat bvba
t.a.v. de redactie
Hulshoutsesteenweg 24
2260 Westerlo

Handgeschreven manuscripten of manuscripten die op een diskette of cd-rom worden ingestuurd, worden geweigerd. Wij aanvaarden geen poëzie en kortverhalen meer.

Laat je manuscript eerst nakijken op taal- en schrijffouten. Je kan best werken met proeflezers. Zelf ben je al snel blind voor eigen schrijffouten.
Zorg dat je manuscript zo ‘ruw’ mogelijk wordt opgemaakt. Een platte opmaak zonder inspringen, vaste returns, afbeeldingen… werkt makkelijker bij de opmaak van je boek.

Schrijf in een begeleidende brief wie je bent (korte biografie), de titel van het boek en wat voor soort boek het is. Stuur een synopsis van het boek mee.

Stuur nooit een origineel van het manuscript in maar altijd een kopie. Kramat kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het zoekraken van manuscripten.

Indien je over een e-mailadres beschikt, willen wij graag een ontvangstbevestiging sturen. Binnen een termijn van 12 tot 16 weken sturen wij een beoordeling van je manuscript. De wachttijd kan soms oplopen afhankelijk van het aantal manuscripten dat we ontvangen.

Beoordeelde manuscripten worden niet teruggezonden tenzij je een aan jezelf geadresseerde en voldoende (met Belgische postzegels) gefrankeerde retourenvelop meestuurt.