Uitgeverijen

Je hebt veel tijd besteed aan het schrijven van je verhaal en hebt ervaren dat het moeilijk is om een uitgever te vinden die je boek wil publiceren. Soms is het moeilijk om de juiste uitgever te vinden die ook geen moeite spaart om jouw boek te promoten. Hieronder willen we enkele uitgevers voorstellen die je kunnen helpen bij het publiceren van jouw boek.

Vlaanderen:
Uitgeverij Kramat BVBA
Hulshoutsesteenweg 24
2260 Westerlo
tel. 016/68 05 87
email: info@kramat.be
web: www.kramat.be

Nederland:
Kramat Uitgeverij is lid van CB Compact. De boeken van Kramat zijn leverbaar via het Centraal Boekhuis.

Aantal aangesloten auteurs: ong. 90

Uitgeverij Kramat

Uitgeverij Kramat (Westerlo, België) werd opgericht in 1994 met als doel het uitgeven van kwalitatief Nederlandstalig werk. Intussen is Kramat uitgegroeid tot een van de toonaangevende Vlaamse uitgeverijen.

Ons aanbod bestaat voor het grootste deel uit spannende boeken ondergebracht in Kramat Suspense en in Meesters in Magie.
Kramat Suspense brengt thrillers en misdaadromans.
In Meesters in Magie vinden we fantasy, sf, horror en bovennatuurlijke thrillers.

Daarnaast publiceert Kramat ook:
Kramat Litura: algemene literatuur met sociale thematiek, historische romans, waargebeurde verhalen.
Kramat Docu: non-fictie van uiteenlopende aard.
Kramat Junior: toffe uitgaven voor jongeren.

Nieuwe reeksen:
Magie van het leven waarin spiritualiteit de boventoon heeft.
Young Adults: leuke romans voor enthousiaste jongvolwassenen.

Je manuscript insturen

Stuur je manuscript in geprinte vorm per post naar:

Kramat bvba
t.a.v. de redactie
Hulshoutsesteenweg 24
2260 Westerlo

Handgeschreven manuscripten of manuscripten die op een diskette of cd-rom worden ingestuurd, worden geweigerd. Wij aanvaarden geen poëzie en kortverhalen meer.

Laat je manuscript eerst nakijken op taal- en schrijffouten. Je kan best werken met proeflezers. Zelf ben je al snel blind voor eigen schrijffouten.
Zorg dat je manuscript zo ‘ruw’ mogelijk wordt opgemaakt. Een platte opmaak zonder inspringen, vaste returns, afbeeldingen… werkt makkelijker bij de opmaak van je boek.

Schrijf in een begeleidende brief wie je bent (korte biografie), de titel van het boek en wat voor soort boek het is. Stuur een synopsis van het boek mee.

Stuur nooit een origineel van het manuscript in maar altijd een kopie. Kramat kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het zoekraken van manuscripten.

Indien je over een e-mailadres beschikt, willen wij graag een ontvangstbevestiging sturen. Binnen een termijn van 12 tot 16 weken sturen wij een beoordeling van je manuscript. De wachttijd kan soms oplopen afhankelijk van het aantal manuscripten dat we ontvangen.

Beoordeelde manuscripten worden niet teruggezonden tenzij je een aan jezelf geadresseerde en voldoende (met Belgische postzegels) gefrankeerde retourenvelop meestuurt.

 

Vlaanderen:
Uitgeverij StoryLand
Koralenhoeve 15
2160 Wommelgem

email: info@storyland.be
web: www.storyland.be

Nederland:
Uitgeverij StoryLand is lid van CB Compact. De boeken van StoryLand zijn leverbaar via het Centraal Boekhuis en online

Aantal aangesloten auteurs: ?

Uitgeverij StoryLand

Uitgeverij StoryLand (Wommelgem, België) werd gelanceerd in augustus 2019 met als doel ondersteuning te bieden aan auteurs, en een zo groot mogelijk lezerspubliek te bereiken met fictie en non-fictie boeken, waaronder vakboeken, en autobiografische boeken.

Bij StoryLand zien we een boek niet als een product, maar het embryo gecreëerd door een auteur, welke we met alle mogelijke zorgen moeten omringen opdat het zijn weg zou vinden naar het grote lezerspubliek. We willen dit kind niet weghalen bij de auteur, maar hem juist alle mogelijkheden en begeleiding bieden om zelf zijn geesteskind te laten groeien en er met recht en rede fier op te zijn.

Het is net daarom dat we met StoryLand, naar ons gevoel, de ideale formule hebben ontwikkeld waarin we de auteur centraal stellen en onszelf volledig ten dienste van zijn project. De auteur moet de volle 100% van de winst ontvangen en alle rechten op zijn werk behouden.

We kijken dan ook reikhalzend uit naar de manuscripten, fictie of non-fictie, en hopen zo een waardevolle relatie met elke auteur op te bouwen. We heten auteurs dan ook van harte welkom bij StoryLand.

Je manuscript insturen

Het manuscript doorsturen doe je via hun website.

 

Manuscript insturen