Nete

Wanneer de dertienjarige Nete wees wordt, volgt ze de laatste boodschap van haar vader. Die leidt haar naar Herenthals en Lyere, waar ze haar verloren broer of zus hoopt te vinden. Ze komt in aanvaring met straatdiefje Jokke en valse soldaat Wolfert die haar opsluit. Jokke en Anna, een nieuwe vriendin, bevrijden haar en ze komt terecht bij Flien, een kruidenvrouwtje. Flien blijkt al snel meer dan dat te zijn. Ze gebruikt magie om goed te doen en vertelt Nete over haar moeder, die ook mensen genas met kruiden en magie. Nete heeft dezelfde gave en gaat bij Flien in de leer. Tegelijkertijd vindt Jokke werk bij een smidse en reist hij naar Loven om het ambacht te leren.

Ondertussen zit Wolfert achter Nete aan in opdracht van de Zwarte Raaf, een heks die ervoor zorgde dat Netes moeder op de brandstapel stierf. Nete en Anna vluchten naar Mechelen, maar terwijl Anna een manier zoekt om te ontsnappen, raakt Nete steeds meer verstrikt in het web van de Zwarte Raaf. Wanneer Anna achter Netes gave komt, laat ze haar in de steek en vlucht alleen naar Loven. Nete wordt door Wolfert uitgeleverd aan de heks, die haar verleidt om haar gave aan te wenden voor kwaad. Nete kan net op tijd ontsnappen met de hulp van Flien en Nimue, een magiezuster uit Loven. Daar aangekomen bereiden ze zich voor op de wraak van de Zwarte Raaf, een aanval die ze met een hoge prijs betalen. Uiteindelijk slaagt Nete erin de krachten van de heks weg te nemen, maar de volgende dag wordt ze door een woedende mensenmenigte en de ‘heksenhater’ opgepakt. Zal Nete nog kunnen ontsnappen aan de brandstapel en zijn haar vrienden niet meer familie voor haar dan de familie die ze zoekt?

Verschijningsdatum: juli 2019
Uitgeverij: Kramat
Verschijningsvorm: paperback
Omslag en vormgeving: MaryDes Designs
ISBN: 9789462421059

Over de auteur

Lyne Uytterhoeven

Lyne Uytterhoeven volgde diverse schrijverscursussen. De verhalen uit haar pen in grote variaties, van kortverhalen tot romans, van kinderverhalen tot historische fictie. Met ‘Nete’ werd Lyne een van de vijf finalisten van de Zoute Zoen 2016, een wedstrijd voor het beste Nederlandstalige jeugdboek.

Lees meer over Lyne Uytterhoeven

Globale beoordeling

0
0,0 rating
0 out of 5 stars (based on 0 reviews)
Schitterend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Zwak0%
Verschrikkelijk0%

Individuele beoordelingen van dit boek


Geef jouw beoordeling

LET OP: Teneinde spam of ongeoorloofde inhoud in onze beoordelingen te vermijden worden deze slechts geplaatst na goedkeuring.