Ann Driessen

Ann Driessen  (1954) is een auteur van non-fictie. Ze schrijft waargebeurde verhalen.
Ze was meer dan 30 jaar freelance journaliste, vooral voor kranten maar ook voor tijdschriften. Veertien jaar daarvan was ze een gerechtsjournaliste. Sinds 2010 concentreert ze zich op het schrijven van boeken en columns en op vrijwilligerswerk voor de vzw’s CAW, LECA en UILENSPEL. Af en toe geeft ze voor Vormingplus een workshop over het schrijven van artikelen.

“Na een loopbaan van ongeveer 30 jaar in de journalistiek, startte ik in 2012 als auteur met een eerste boek ‘Oorlog in mijn hoofd. ” Zo schrijft ze. “Het waargebeurde verhaal van Karen’, 179 blz., uitgeverij Kramat, een waargebeurd verhaal dat ik met en voor een psychiatrische patiënte schreef.

In 2017 verscheen ’Het moest maar eens waar zijn. Over kettingbrieven, kettingmails en kettingberichten‘, 204 blz., uitgeverij Boekscout.

Eerder al verscheen de brochure ‘Openluchttheaters in Limburg‘ (bij LVG).

Eind 2017 gaf ik ’Het Ossenboek‘ uit, 68 blz (eigen beheer, SKRIBIS) over een typisch volkskundig gebruik. Het is een herwerkte, geactualiseerde en uitgebreide versie van een brochure uit 2009 en een ideale handleiding om een os te vieren. Een os is een vrijgezel die 30 wordt!

In februari 2018 verschijnt ‘Gevangen geboren. Het waargebeurde verhaal van een geïnterneerde’,336 blz. (bij Kramat). Dit boek heb ik met en voor Renée geschreven. Het is een openhartig boek over haar mishandelingen en verkrachtingen, haar agressie en haar obsessies. Renée zit al acht jaar in de gevangenis, waar ze niet thuishoort.”

LINKS

Blog: https://anndriessenschrijft.blogspot.be/ 
Facebook: https://www.facebook.com/DriessenAnn

Bibliografie

Gevangen Geboren

Renée is 31. Haar jeugd was een hel. Ze zat opgesloten, vastgebonden en gevangen. Door mishandelingen, vernederingen en verkrachtingen werd ze onhandelbaar. Journaliste Ann Driessen schreef met en voor Renée een openhartig boek.

Lees meer over dit boek en bekijk de trailer.