Gevangen Geboren

Het waargebeurde verhaal van een geïnterneerde
Renée is 31. Haar jeugd was een hel. Ze zat opgesloten, vastgebonden en gevangen. Door mishandelingen, vernederingen en verkrachtingen werd ze onhandelbaar. Ze schreeuwde, dreigde, sloeg, schopte, spuwde en beet. Omdat ze zo agressief was en stalkte, werd ze geïnterneerd. Maar door gebrek aan plaats in een psychiatrisch ziekenhuis, belandde ze in de gevangenis, Daar zit ze al acht jaar.
Journaliste Ann Driessen schreef met en voor Renée een openhartig boek.
Renée spaart niemand: noch haar mishandelaars en verkrachters, noch zichzelf. Nu heeft ze spijt van haar daden en van het verdriet en de pijn die ze veroorzaakte.
Renée verdient een kans, een psychiatrische behandeling én een nieuw leven buiten de gevangenis, net als meer dan 600 geïnterneerden in België. Hopelijk krijgt ze die snel…

Verschijningsdatum: februari 2018
Uitgeverij: Kramat
Verschijningsvorm: Paperback
ISBN: 9789462420809

Bestel nu

Over de auteur

Ann Driessen (1954) was meer dan 30 jaar freelance journaliste, vooral voor kranten maar ook voor tijdschriften. Veertien jaar daarvan was ze een gerechtsjournaliste. Sinds 2010 concentreert ze zich op het schrijven van boeken en columns.

Lees meer over Ann Driessen.

Globale beoordeling

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Schitterend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Zwak0%
Verschrikkelijk0%

Individuele beoordelingen van dit boek

Rollercoaster aan emoties

Rated 5 out of 5
april 12, 2018

Ik heb het boek met gemengde gevoelens gelezen. Eerst verontwaardiging over hoe haar ouders gewoon niet in staat zijn om haar de liefde en begeleiding te geven waarop je als kind altijd recht hebt. Dan geschokt omdat Renée dingen doet die echt niet door de beugel kunnen; om tenslotte verdriet en medeleven te krijgen toen ze echt tot inkeer kwam en tracht om haar leven weer op het juiste spoor te krijgen. Het is echt een rollercoaster van emoties. Ik heb er zelfs een traantje bij weggepinkt.
Het boek is heel leesbaar geschreven.

Maryna

Geef jouw beoordeling

LET OP: Teneinde spam of ongeoorloofde inhoud in onze beoordelingen te vermijden worden deze slechts geplaatst na goedkeuring.