Ingemar Francisca

In 1967 wordt zij als tweede dochter geboren in Willemstad Curaçao. De eerste dochter van haar ouders blijkt na twee jaar verstandelijk gehandicapt. Haar moeder beslist op dat moment, dat zij voor betere ontwikkelingskansen voor haar oudste dochter, op haar 18 verjaardag naar Nederland zal verhuizen. Haar ouders spreken vanaf dat bewuste moment alleen maar Nederlands met hun kinderen. Haar moeder verhuist in 1980, volgens ‘planning’ naar Nederland. In 1981 verhuizen Ingemar en haar broertje naar Nederland. Het doorzettingsvermogen en de langetermijnvisie van haar moeder én de liefde voor harmonie en het empathisch vermogen van haar vader zullen Ingemar Francisca voor de rest van haar leven tekenen en beïnvloeden.

Ingemar Francisca is Pedagoog, Familie mediator en Verzoener. Tevens zij de initiatiefnemer van de Verzoendag 2014 in Nederland en podcaster bij Er was eens Pijn – de podcast. In de podcast gaat zij in gesprek met vrouwen over hun verhaal van pijn, schaamte, vergeving en verzoening. Vanwege haar inspanningen werd zij genomineerd als finale kandidaat voor de juryprijs voor de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2017 in Nederland.

LINKS

Website: https://ingemarfrancisca.com
Facebook: https://www.facebook.com/ingemar.francisca

Bibliografie

2019 – Er was eens pijn

‘Er was eens pijn’ is een inspiratie zakboekje, een bundel van gedichten en korte verhalen waarin de auteur op een creatieve manier het spel tussen onze hersenspinsels en emoties weergeeft.
In deze bundel geeft zij woorden aan gevoelens en maakt zij emoties tot personages.

Lees meer…