Marina Defauw

Marina Defauw (1963, Diksmuide) is lerares wiskunde. Jarenlang gaf ze ook economie aan een lyceum.

En dan toch schrijfster worden? Niet zo verbazend als je zou denken. Lezen is al levenslang haar passie. Van het ene kwam het andere. Soms dacht ze na het lezen van een boek dat zij het verhaal anders zou hebben aangepakt. En zo groeide haar grote droom om ooit zelf een boek te schrijven. Het was tenslotte haar dochter die haar voor “De C-brieven” inspireerde.

Als lerares is Marina sowieso heel nauw bij de leefwereld van young adults betrokken. Thema’s voor boeken kan ze dan ook als geen ander uit hun dagelijkse leven plukken. Dat ook die thema’s raadselachtig kunnen zijn, bewijst ‘Panfluit met gouden noten’.

Marina woont met haar man en dochter in het landelijke Bovekerke, een rustig dorpje in het hart van West-Vlaanderen.

LINKS

Website: http://marinadefauw.com
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100020291941400

Bibliografie

In Ruil Voor Paardenballet

In ruil voor paardenballet neemt je mee naar de traditionele paardendressuur van de wereldberoemde Spaanse rijschool. Warme familiebanden, hechte vriendschappen en de onvoorwaardelijke liefde tussen een jongen en een raspaard maken van dit boek een superspannende aanrader.

Lees meer…

Het Robotmeisje.

Ooit zullen we ons biologische lichaam verlaten en in een robot gaan leven. We zullen mensen in robots zijn…
De ouders van Timo nemen het robotmeisje April in huis bij wijze van test. Ze vertellen Timo niet dat April een robot is. Wat de ouders van Timo eerst niet beseffen is dat April aan haar eigen software kan werken zodat ze nog slimmer wordt dan ze al is. Dit loopt helemaal uit de hand. Er zijn bovennatuurlijke krachten nodig om dit robotmeisje te laten ophouden met haar activiteiten.

Lees meer…

Panfluit met Gouden Noten

Magnetische velden, geheimzinnige inscripties en golvende muziek leiden naar een communicatiekanaal tussen levenden en doden…Het leven van de veertienjarige Timo Deridder staat helemaal op zijn kop als hij de mysterieuze Andolome leert kennen. Andolome is niet alleen bijzonder aantrekkelijk, maar blijkt ook over geheimzinnige krachten te beschikken. Er ontstaat een hechte maar bizarre vriendschap tussen Timo en Andolome.

Lees meer over dit boek.