Het Robotmeisje

Ooit zullen we ons biologische lichaam verlaten en in een robot gaan leven. We zullen mensen in robots zijn…

‘Je bent gewond’, gilde Timo toen het meisje  voor hem stond. Verschrikt keek hij naar de vreemde knik in haar been. Twee metalen staven uit haar knie wezen naar de buitenkant.
‘Het stelt niks voor’, suste ze. Een wolk van gensters sproeide rond haar mond.
Opeens drong een afgrijselijke waarheid tot Timo door.
Dit meisje  was niet van vlees en bloed…

Na het gedwongen afscheid van zijn mysterieuze vriend Andolome heeft de veertienjarige Timo het heel moeilijk. Zelfs thuis lukt het nauwelijks. Zijn ouders nemen het telkens weer voor April op, hun nieuwe logee, terwijl Timo het absoluut niet goed met haar kan vinden.

April aarzelt dan ook niet om Timo op alle mogelijke manieren heel bang te maken.

Wanneer Timo in de klas grijze schimmen begint te zien, wordt hij naar een psychiater gestuurd. Die beweert dat Timo last heeft van waarnemingsstoornissen. Alleen weet Timo wel beter.

Dan dreigt zijn menselijke brein samen te smelten met technologie… en barst de hel los…

De ouders van Timo nemen het robotmeisje April in huis bij wijze van test. Ze vertellen Timo niet dat April een robot is. Ze ziet er ook uit als een meisje. Niemand vermoedt zelfs dat ze een robot is. De bedoeling is dat April als hulp kan ingezet worden in de sociale sector, als hulp in het huishouden, als verzorgende, verpleegster en noem maar op.
Wat de ouders van Timo eerst niet beseffen is dat April aan haar eigen software kan werken zodat ze nog slimmer wordt dan ze al is. Ze wordt zo slim dat ze het denkvermogen en de gevoelens van mensen (zeker van Timo) wil gaan downloaden voor zichzelf. Dit loopt helemaal uit de hand. Er zijn bovennatuurlijke krachten nodig om dit robotmeisje te laten ophouden met haar activiteiten.
Die hogere krachten komen van Jacinte, de zus van Andolome uit het eerste boek. Andolome is een jongen uit de zestiende eeuw die tijdelijk in een menselijke gedaante op de aarde kan verblijven door extra energie uit de ruimte.
In ‘Het robotmeisje’ stuurt Andolome zijn zusje Jacinte naar de aarde omdat Timo het afscheid van Andolome niet aankan. Jacinte bezit ook speciale gaven. Die kunnen gebruikt worden in de strijd tegen het robotmeisje.

‘Het robotmeisje’ is het vervolg van ‘Panfluit met gouden noten’, maar kan als afzonderlijk boek gelezen worden.

Verschijningsdatum: juni 2018
Uitgeverij: Kramat
Verschijningsvorm: Paperback
ISBN: 9789462420854

 

Bestel nu

 

Over de auteur

Marina Defauw geeft wiskunde en economie aan een lyceum. Ze is geboren in Diksmuide (22/09/1963). Lezen is al levenslang haar passie. Het was haar dochter die haar voor haar debuut ‘De C-brieven’ inspireerde.

Lees meer over Marina Defauw.

Globale beoordeling

4
Rated 4 out of 5
4 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
Schitterend0%
Goed100%
Gemiddeld0%
Zwak0%
Verschrikkelijk0%

 


Individuele beoordelingen van dit boek

Het robot meisje

Rated 4 out of 5
november 9, 2018

Het is heel erg gedetailleert

Lore

Gemengde gevoelens, maar intrigerend

Rated 4 out of 5
juni 26, 2018

Na een kwart van het boek gelezen te hebben wou ik het aan de kant leggen. Timo is een onhebbelijke jongen, ongemanierd en asociaal. Hij is in staat om je, als lezer het bloed onder je nagels vandaan te zuigen en je zou niets liever doen dan hem eens goed op zijn plaats te zetten. Maar dan begint het verhaal echt intrigerend te worden. Alhoewel het niets goedpraat, kom je te weten waarom Timo zo is. Het verhaal neemt een verrassende wending en je bent nieuwsgierig naar meer, het laat je zelfs niet meer los. De auteur, Marina Defauw, weet hoe ze een boek moet schrijven. Ze zet haar personages neer, beschrijvend, maar met voldoende marge voor jouw eigen fantasie. Ze heeft een aangename schrijfstijl en weet situaties mooi te schetsen. Het boek is daardoor vlot leesbaar.
Als je het eerste kwart van het boek doorkomt, dan ben je vertrokken voor een spannend verhaal dat je meeneemt op een avontuurlijke roller coaster.

Joris

Geef jouw beoordeling

LET OP: Teneinde spam of ongeoorloofde inhoud in onze beoordelingen te vermijden worden deze slechts geplaatst na goedkeuring.