Rob Baetens

Rob Baetens werd geboren op 17 Februari 1956 te Lokeren. Jongste van vier kinderen in een arm gezin.

Op zijn tiende wist hij het zeker: “Later word ik schrijver.” Veel later, maar toch. Hij zei ook: “Ik zal pas geloven dat ik schrijver ben als er minstens vijf boeken van mijn hand in de bibliotheek te vinden zijn.” Later werd dat: “Telkens vijf bij minstens drie verschillende uitgeverijen.”

Als jeugdschrijver is hij geboeid door de moderne jongere. Hij houdt van de natuur en legt graag contacten met andere mensen, vooral als ze een andere taal spreken.

Hij is een begeesterd verteller en humor is nooit ver weg. Rob raadt iedereen aan af en toe eens goed gek te doen. Het doet geen pijn, maar lucht toch lekker op. Je kunt beter eens goed gek doen dan het zelf te worden.

LINKS

Website: http://www.robbaetens.be

5/10/2018 Boekvoorstelling Wisselstroom

Bibliografie

Wisselstroom

Fiele is 13 en woont aan de grens met Nederland.  Als in 1915 de grens met Nederland wordt afgesloten met een dodelijke, hoge prikkeldraadafsluiting waarop 2000 Volt spanning staat, gaat hij in het verzet. Hij riskeert zijn leven telkens hij de Doodendraad oversteekt. Hij smokkelt, hij probeert zijn Nederlandse liefje te zien, hij wil een “passeur” worden.
Rob Baetens schreef met Wisselstroom niet enkel een spannend avonturenverhaal, maar net zo goed een realistisch tijdsbeeld over het leven van gewone mensen tijdens W.O. I.

Lees meer…