Wisselstroom

Fiele is 13 en woont aan de grens met Nederland. Te jong om deel te nemen aan de Eerste Wereldoorlog. Hij ziet de eindeloze stoet vluchtelingen en voelt zich machteloos.
Als in 1915 de grens met Nederland wordt afgesloten met een dodelijke, hoge prikkeldraadafsluiting waarop 2000 Volt spanning staat, gaat hij in het verzet. Hij riskeert zijn leven telkens hij de Doodendraad oversteekt. Hij smokkelt, hij probeert zijn Nederlandse liefje te zien, hij wil een “passeur” worden.
Zijn drang naar vrijheid wordt niet gestopt door de Doodendraad.
Leven op de grens, tussen leven en dood. Spanning die je keel dichtknijpt. Leven met gevaar, elke dag. De dood in de ogen kijken, elke dag. Verlammend angstig! Leven op de rand van alles. Niets voor een jongen van 13. En toch…
Het leven van Fiele leest als het spannendste game. Cool en chill!
Geschiedenis leeft. Honderd jaar geleden is vlakbij. Geschiedenis boeit, vooral als iemand als Fiele op de voorgrond treedt. Hoe overleeft een tiener aan het begin van de twintigste eeuw? Wat voor leven is dat? Zo zonder tablet, PS4, smartphone of webcam? En zonder Facebook!
Geschiedenis is Facebook in ’t echt. Een gezichtenboek in zwart-wit van 100 jaar geleden. Niet virtueel, maar wel echt!
Wisselstroom is slow food voor fijnproevers van alle leeftijden.

Verschijningsdatum: oktober 2018
Uitgeverij: Kramat
Verschijningsvorm: Paperback
ISBN: 9789462420885

 

Bestel nu

Over de auteur

Rob Baetens

Rob Baetens schreef met Wisselstroom niet enkel een spannend avonturenverhaal, maar net zo goed een realistisch tijdsbeeld over het leven van gewone mensen tijdens W.O. I. Het boek grijpt naar de keel. Meerdere keren.

Lees meer over Rob Baetens

Globale beoordeling

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Schitterend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Zwak0%
Verschrikkelijk0%

 


Individuele beoordelingen van dit boek

Meeslepend en boeiend

Rated 5 out of 5
september 19, 2018

Wisselstroom van Rob Baetens is een prachtig boek voor alle leeftijden. Ik ben zelf in de zestig jaar, maar heb genoten van dit boek. Het is leerrijk, prachtig verhalend geschreven. Iets om lekker knus met in een hoekje te zitten en je te laten meeslepen door de humor en spanning die dit boek rijk is. Een echte aanrader.

JorisVdB

Geef jouw beoordeling

LET OP: Teneinde spam of ongeoorloofde inhoud in onze beoordelingen te vermijden worden deze slechts geplaatst na goedkeuring.