De Zalige Moordenaar

Een door het leger getrainde moordmachine keert terug van een buitenlandse missie en dan slaan alle stoppen door.
Hij zal de eerste seriemoordenaar van Mechelen worden en een intellectueel spelletje opzetten met de Mechelse recherche.
De Zalige Moordenaar is het nieuwste boek van Raymond Rombout in de Arturo Dias-reeks. Een nagelbijter die je niet kan neerleggen. Vlot geschreven en met een goed doordachte plot.

Welke soort seriemoord is voor mij weggelegd?”

Mark Van Lancker was een van de paracommando’s die in 1994 in Rwanda werd neergeschoten. Mark werd voor dood achtergelaten, maar het moment dat hij zijn eigen leven weer in handen neemt, valt samen met de genocide in Rwanda. Mark is getuige hoe iedereen rond hem moordt en rooft maar dat hem dat totaal niets doet. Hij keert terug naar België, naar Mechelen.

Jaren later krijgt hij te horen dat hij niet meer dan drie maanden te leven heeft. Mark reageert eerst gelaten, maar wil nog één krachttoer verwezenlijken. Hij beseft dat zijn enige talent ligt in meedogenloos moorden.  Niet zomaar moorden, dat zou te makkelijk voor hem zijn. Er moet structuur in zijn daden zijn. Een onopvallende rode draad. Iets waarmee hij de onderzoekers kan uitdagen, hun scherpzinnigheid kan testen. Dat lijkt te lukken, tot hij Arturo Dias op zijn pad vindt.

Verschijningsdatum: mei 2020
Uitgeverij: StoryLand
Verschijningsvorm: paperback
Aantal blz: 406
ISBN: 9781916268531

 

Koop nu

Over de auteur

Raymond Rombout

Raymond  Rombout is een thrillerschrijver die naam maakt door originele plots te combineren met creatief taalgebruik. Hij is scherpzinnig, sociaal geëngageerd en bezit een goede timing voor humor.

Lees meer over Raymond Rombout

Globale beoordeling

5
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Schitterend100%
Goed0%
Gemiddeld0%
Zwak0%
Verschrikkelijk0%


Individuele beoordelingen van dit boek

Spannend van begin tot einde

Rated 5 out of 5
mei 18, 2020

In de boekhandel kan je er niet naast kijken. Het opvallend cover design van De Zalige Moordenaar schreeuwt om aandacht. Een ontwerp van MaryDes, zo blijkt. Met 406 bladzijden is het een turf van een boek geworden, maar eigenlijk valt dit allemaal best wel mee. Wat ik leuk vind aan de boeken van Uitgeverij StoryLand is dat ze nooit op een vel papier kijken. De vormgeving is voortreffelijk uitgevoerd. Niet te klein lettertype en voldoende spatie tussen de regels en paragrafen. Dit zal zeker ook een ouder leespubliek aanspreken.
De Zalige moordenaar is het vierde boek in de Arturo Dias-reeks. Arturo Dias is een detective, maar niet meteen een held. Jawel, hij is allergisch voor onrecht en zal, indien nodig, op de barricaden staan, maar vooral is hij meevoelend, bevlogen en toch realistisch. Een man met een hart.
In dit boek kruist zijn pad dat van Mark Van Lancker. Een Belgisch paracommando die, als enige, de aanslag op zijn eenheid in Rwanda heeft overleefd en getuige is geweest van de genocide die daar heeft plaatsgevonden. Mark is een echte moordmachine geworden die na zijn terugkomst in België en nadat hij te horen kreeg dat hij niet lang meer te leven heeft, aan het moorden gaat. Niet zomaar, nee, hij heeft het grootste genot in een spelletje te spelen met de Mechelse onderzoekers. Hij geeft hen aanwijzingen maar de onderzoekers raken er niet wijzer uit. Dan verschijnt Arturo Dias op het toneel en het niveau van het spel wordt nog wat opgetrokken.
Dit boek is een nagelbijter. Het laat je niet los. Raymond Rombout combineert originele plots met creatief taalgebruik. Vlotte dialogen en af en toe een vleugje humor, gecombineerd met een doordachte research waar je zelf nog wat van opsteekt, maken dit boek absoluut een aanrader om te lezen.

JVdB

Geef jouw beoordeling

LET OP: Teneinde spam of ongeoorloofde inhoud in onze beoordelingen te vermijden worden deze slechts geplaatst na goedkeuring.