Pericula

Het jaar 2198 … de toekomst …

De aarde is zo vervuild dat ze onleefbaar is geworden. Miljoenen mensen leven ondertussen in de ruimte. Ook Rori 4KR8, 11 jaar, woont al haar hele leven in een ruimteschip. Ze mist haar vader, een wetenschapper, die als een van de laatsten op de aarde is gebleven om er alles aan te doen om de aarde toch te redden.

Als er een ruimtetuig wordt onderschept, treffen de mensen er een alien aan en een kleine jongen.  De jongen kan zich niets herinneren, zelfs niet wie hij zelf is. Het enige wat hij doet, is voortdurend dezelfde naam fluisteren: Rori 4KR8.

Hier schrikt Rori heel erg van want… ze kent de jongen helemaal niet! Wie zijn deze jongen en de alien? Wat is er aan de hand?

Om dit te weten te komen en haar vader terug te vinden, zal ze het gevaar moeten opzoeken samen met haar beste vriend Zenon. Ze worden beschoten in hun ruimteschip, achtervolgd door vreemde wezens, gevangen genomen en zelfs met de dood bedreigd. Zal het hen lukken alle geheimen te doorgronden?

Pericula is het derde schrijfexperiment waaraan meer dan 100 jongeren hebben aan deelgenomen.

Dit verhaal vertelt hoe meer dan 100 jonge schrijvers de wereld zien in de toekomst als er niet wordt ingegrepen. Fictie of niet, een feit is zeker, het is geen mooi beeld.

Verschijningsdatum: mei 2019
Uitgeverij: Kramat
Verschijningsvorm: hardcover
ISBN: 9789462421004

 

Bestellen

Over de auteur

Erik Persoons

Meer dan 100 jongeren schreven, onder leiding van Erik Persoons, mee aan een geweldig spannende, nieuwe (jeugd)thriller: Refugia en Pericula
Erik Persoons (1965) woont met zijn vrouw Rita en zijn twee dochters, Irina en Ksenia, in Peer. Schrijven, literatuur en cultuur in het algemeen zijn al zijn hele leven zijn passie geweest.

Lees meer over Erik Persoons

Globale beoordeling

0
Rated 0 out of 5
0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Schitterend0%
Goed0%
Gemiddeld0%
Zwak0%
Verschrikkelijk0%

Individuele beoordelingen van dit boek


Geef jouw beoordeling

LET OP: Teneinde spam of ongeoorloofde inhoud in onze beoordelingen te vermijden worden deze slechts geplaatst na goedkeuring.