Erik Persoons

Erik Persoons (1965) woont met zijn vrouw Rita en zijn twee dochters, Irina en Ksenia, in Peer. Schrijven, literatuur en cultuur in het algemeen zijn al zijn hele leven zijn passie geweest. Tijdens zijn vijfentwintig jaren zeer actieve dienst in het verenigingsleven en als oprichter en jarenlange bezieler van een jongerenbeweging, heeft hij altijd een belangrijke eigenschap voor ogen gehouden: luisteren.

‘Vele ouders, jongeren en volwassenen zijn gedurende die jaren naar me toe gekomen met hun vragen, problemen en gevoelens. Ik heb hen altijd eerlijk geantwoord dat ik niet de professionele kennis bezat om hen een oplossing aan te reiken. Maar ik maakte steeds tijd om ergens apart, in een hoekje, naar hen te luisteren. En voor de meesten was dat op dat ogenblik meer helend en bevrijdend dan duizend woorden.

Al deze informatie gebruikte hij om enkele theaterstukken te schrijven en te regisseren. Daarna besloot hij een aantal onafgewerkte manuscripten terug boven te halen. Dit resulteerde in twee experimentele thrillers ‘Jij bent de vijand niet’ en ‘Drie sleutels, twee vrouwen, één geheim.

LINKS

Website: http://www.erikpersoons.com/
Facebook: https://www.facebook.com/erikpersoonsschrijfsels/

Bibliografie

Nevelhel

Na het Psychologiche drama “Kaakslag” van 2016 komt Erik Persoons opnieuw met een Psychologische thriller van formaat. Nevelhel gaat over een zelfmoordpoging, een drievoudige moordenaar en een misterieuze verdwijning.

Lees meer…

Pericula

Pericula is een Sci-fi jeugdthriller van Erik Persoons. Geschreven door meer dan 100 jongeren voor jongeren. Het jaar 2198 … de toekomst … De aarde is zo vervuild dat ze onleefbaar is geworden. Miljoenen mensen leven ondertussen in de ruimte.

Lees meer…

Refugia

Bram is verdrietig. Zijn enige vriend Daan is verhuisd. Hij heeft geen zin om met de jeugdbeweging op zomerkamp te gaan. Op het kamp maakt hij kennis met een mooi, maar tegelijkertijd ook geheimzinnig, vreemd meisje. Hij wil haar beter leren kennen maar door de avonturen die ze beleven verloopt dit toch heel anders dan hij heeft verwacht.
Hij ontsnapt aan de dood, wordt achtervolgd en moet vechten voor zijn leven.

Lees meer…