Ronald Verheyen

Ronald Verheyen, geboren in 1951, heeft een loopbaan van veertig jaar onderwijs achter de rug. Had op school altijd goede punten voor opstellen. Van jongsaf toonde hij grote interesse voor dierkunde en evolutieleer. Zijn eerste spannende boeken kocht hij in de GB in Deurne: voor 25 Belgische frank iedere maand een pocket van Bob Morane of Biggles.

Vanaf 1966, toen Engeland de wereldbeker voetbal won, geraakte hij in de ban van alles wat Brits was. Zo groeide ook de interesse voor mysterieuze verhalen en thrillers.

Begin deze eeuw verscheen het eerste griezelverhaal voor de jeugd in de bundel Huiverig: Knoflook met Bloed. Daarna volgden meer spannende jeugdboeken: Het Spook en de Duisternis, Zwaardneus, Het Oog van de Draak, Het Vervloekte dorp, Mastodont, Gebeten, Kaken en Klauwen. Hij leverde ook een bijdrage af voor de twee Junior Monsterboeken bij Kramat: Killiecrankie en Ei. Hemelse Dood is zijn eerste thriller voor volwassenen.

LINKS

Facebook: https://www.facebook.com/Ronald-Verheyen-377914149342918/

Bibliografie

De Fatale Foto

De zomervakantie van een gewone jongen draait uit op een ware nachtmerrie. Tim geniet van zijn eerste vakantiedag op de Antwerpse Groenplaats. Met zijn smartphone neemt hij wat fotootjes en legt hij bij toeval een moord vast. Dit is het begin van een reeks vreselijke gebeurtenissen.
Ronald Verheyen (1951) voormalig leraar Engels is terug met een spannende jeugdthriller. In dit verhaal kan hij zijn kennis kwijt over de streek die hem nauw aan het hart ligt: de Welsh Borders en meer bepaald het boekendorp Hay-on-Wye.

Lees meer over dit boek.

Wolfmaan

In Wolfmaan, het vervolg op De Fatale Foto, brengt Tim zijn vakantie door in de Provence. In Frankrijk heeft de familie Grenier een overdadige haargroeiziekte, maar zijn zij de oorzaak van alle ellende waarvan de dorpelingen hen beschuldigen? Tim en zijn nichtje Rhian gaan op onderzoek en beleven weer vele avonturen.

Lees meer over dit boek.