Wie is MaryDes?

Uitgeverij Kramat werkt samen met MaryDes Designs.

MaryDes Designs is een Ierse maatschappij met Vlaamse roots. Doorheen de jaren hebben zij een stevige reputatie opgebouwd met het ontwerpen van boekomslagen. Meer dan 80% van hun productie gaat naar Amerika en Australië. Zij werken voor verscheidene uitgeverijen en daardoor hebben ze boekomslagen ontworpen voor Hollywood en Broadway artiesten, voor bekende zakenlui, maar ook voor beginnende auteurs. Zij produceren elk jaar honderden boekomslagen en zijn echte specialisten in hun vak. Geen foto’s met gewoon een titel erop, maar echt doordachte en uitgebalanceerde designs die verkopen. Soms worden delen van meer dan 20 afbeeldingen herwerkt tot één naadloos geheel die het doel van het boek volledig ondersteunt.  Zij leveren kunst en auteurs kunnen trots zijn op de omslag die zij voor hen ontworpen heeft en met recht en rede zeggen dat hun boek niet zomaar een omslag heeft maar een MaryDes.  Dat is heel wat anders.

Je zou dan denken dat met zo’n wereldfaam de prijzen van hun boekomslagen de pan uitrijzen, maar dat valt best allemaal mee. Je merkt meteen dat de stuwende kracht achter MaryDes mensen met een hart voor boeken en hun auteurs zijn. Dat niet geldgewin maar kunst en liefde voor boeken nog steeds de drijfveren voor hun activiteiten zijn.

De magie van een boekomslag

Sinds Kramat besloot om met MaryDes samen te werken hebben verscheidene van hun auteurs deze superieure dienstverlening reeds mogen ondervinden. Als je aan MaryDes een opdracht geeft om een boekomslag te ontwerpen, gebeurt er magie. Niet enkel gaan zij tot het uiterste om de perfecte omslag te creëren, maar nemen zij veelal initiatieven om de auteur ook te ondersteunen in zijn of haar marketingactiviteiten.  Het creëren van banners voor sociale media, boek trailers, websites specifiek voor auteurs.  Zij nemen contact met auteurs, als ze kunnen, ondersteunen ze hen bij hun boekvoorstelling, en worden ze vrienden met een pak ervaring waarop auteurs altijd beroep kunnen doen. Zij zijn zeer toegankelijk en weten te motiveren en bezielen.

Het was dan ook een logische keuze van Kramat om een samenwerking met deze mensen aan te gaan en met hun kennis en ervaring een nieuw elan te geven aan Kramat en de dienstverlening aan haar auteurs.

In samenwerking met MaryDes werkt Uitgeverij Kramat dan ook aan een uitbreiding van haar dienstverlening en worden weldra initiatieven ontwikkelt die auteurs het gevoel moeten geven dat ze bij Kramat ook echt een thuis hebben gevonden voor hun dierbare schrijfsels.

Je hoort er beslist meer over.